Publicerad 19 mars 2024

Seminarium 25 mars: Stöd i arbetet mot välfärdsbrottslighet

SKR har, tillsammans med PWC och KPMG, tagit fram ett stödmaterial för hur kommuner och regioner kan arbeta för att motverka välfärdsbrottslighet. Vill du veta mer? Delta på vårt digitala seminarium den 25 mars.

Delta på seminariet den 25 mars

Datum: 25 mars kl. 14.30 – 16.00

Målgrupp: Tjänstepersoner, chefer och förtroendevalda som har ett intresse av hur arbete för att motverka välfärdsbrottslighet kan startas alternativt utvecklas

Anmälan: Ingen föranmälan behövs

SKR:s bedömning är att det finns välfärdsbrottslighet i princip alla verksamheter där det är möjligt att göra en vinst, för en individ eller ett företag. Det gäller i alla kommuner och regioner Brotten orsakar ekonomisk skada för offentlig sektor, visar sig innebära brister i kvalitet på utförd verksamhet och drabbar systematiskt de mest värnlösa och utsatta grupperna i samhället. Det är därför av stor vikt att det arbete som pågår med att motverka välfärdsbrottslighet fortgår strukturerat och uthålligt samt att arbetet sprids och effektiviseras över landet.

Stödmaterialen kan användas på flera olika nivåer i organisationen, både av förtroendevalda och tjänstepersoner, i syfte att bygga upp och vidmakthålla ett strategiskt, systematiskt arbete mot välfärdsbrottslighet.

Ta del av stödmaterialet

Program

14.30

Inledning

Lotta Ricklander och Christina Kiernan, SKR

14.40 -15.00

KPMGs vägledning

Mattias Wikner, KPMG

15.00-15.20

PwCs checklista

Lena Salomon och Fredrik Birkeland, PwC

1520-15.50

Frågor och diskussion

15.50-16.00

Avslutning

Lotta Ricklander och Christina Kiernan, SKR



Informationsansvarig

  • Christina Kiernan
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.