Publicerad 9 juli 2021

SKR-seminarier under digitala Almedalsveckan 2021

SKR medverkade med fyra digitala seminarier vid Almedalsveckan den 4-7 juli.

Här kan du ta del av seminarierna i efterhand.

4 juli: Mest pang för pengarna – hur finansieras välfärden på bästa sätt?

Den statliga styrningen av kommuner och regioner ökar genom riktade, detaljstyrande och tillfälliga statsbidrag trots statens löften om att de ska minska. Den utvecklingen behöver vända. Hur kan statens finansiering och styrning förändras för att ge så mycket pang för välfärdspengarna som möjligt?

Mest pang för pengarna – hur finansieras välfärden på bästa sätt?

5 juli: En sjukvård under press – hur kan vi gå stärkta ur pandemin?

Regionernas hantering av pandemin har visat på hälso- och sjukvårdens enorma kapacitet och förmåga till omställning och samverkan. Samtidigt har mycket vård tvingats skjutas upp och personalen behöver återhämtning och vila. Vad krävs för att fortsätta utveckla och stärka vården efter pandemin?

En sjukvård under press – hur kan vi gå stärkta ur pandemin?

6 juli: Vem tar ansvar för de långtidsarbetslösa?

Pandemin slår hårt mot utsatta grupper. Antalet långtidsarbetslösa beräknas överstiga 200 000 personer under 2021. Dessa individer hamnar i kläm när Arbetsförmedlingen reformeras. Hur ser regeringens plan ut för att lösa detta och för framtida samarbeten mellan kommunerna och Arbetsförmedlingen?

Vem tar ansvar för de långtidsarbetslösa?

7 juli: Så rustar vi samhället för att möta barn och ungas psykiska ohälsa

Sverige behöver skapa bättre förutsättningar för barn och ungas psykiska hälsa. Vad behöver staten göra? Vad behöver civilsamhället, kommuner och regioner göra?

Så rustar vi samhället för att möta barn och ungas psykiska ohälsa

Informationsansvarig

• Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakta SKR

Har du en fråga med anledning av det pågående virusutbrottet?

Titta först på våra frågor och svar som finns här på webbplatsen.

Covid-19 och det nya coronaviruset